Fotogrāfiju konkurss par tēmu Ēdot ananāsus uz mēness

Festivāls Rīgas Fotomēnesis izsludina atvērtu pieteikšanos 2019. gada festivāla izstādēm un ārā projekcijai. Šī gada festivāla tēma Ēdot ananāsus uz mēness ir tapusi iedvesmojoties no laikmetīgām kultūrsituācijām pēcpatiesības ērā, kur viltus ziņas, daļējas patiesības, pašmācošos algoritmos balstīts sociālo mediju saturs ir globālās sabiedrības ikdienas dienas kārtības pamatā. Mēs sagaidām fotoprojektus (arī multimediāli un jauno mediju valodā balstīti stāsti ir pieņemami), kuri pievēršas neviennozīmīgām kultūrsituācijām pēcpatiesības laikmetā, pēcpolitiskiem diskursiem, utopiskiem naratīviem, kolektīvās atmiņas un traumas jautājumiem, piemiņas individuāliem un kolektīviem rituāliem.

Konkursā aicināti piedalīties fotogrāfi no visas pasaules. Aptuveni 5 fotogrāfiju sērijas tiks atlasītas dalībai Rīgas Fotomēneša izstādēs dažādās norises vietās, bet ap 35 fotogrāfiju sērijas tiks projicētas īpašā pasākumā pilsētvidē, kas norisināsies festivāla atklāšanas nedēļā. 2019. gada festivāla atklāšanas nedēļa norisināsies no 13. līdz 19. maijam Rīgā.

 

Lai pieteiktos:

1. Izlasi noteikumus un lejupielādē pieteikuma anketu

2. Samaksā dalības maksu 7 EUR

3. Iesūti pieteikumu uz opencall @ rigaphotomonth.com


Pieteikumu termiņš – 2019. gada 18. janvāris plkst. 23:59.

 

Noteikumi:

  1. Konkursā aicināti piedalīties fotogrāfi no visas pasaules bez vecuma ierobežojuma.
  2. Iesūtītajām fotogrāfijām jāatbilst festivāla tēmai.
  3. Dalībnieks konkursā var piedalīties ar 10-20 fotogrāfijām no vienas sērijas vai multimediju projekta (video vai instalācijas), vai grāmatas (t.sk. maketa), kuras jāiesniedz līdz 2019. gada 18. janvārim plkst 23:59. Fotogrāfijas izvērtēs žūrija Rīgas Fotomēneša komandas sastāvā un rezultātus paziņos līdz 1. martam.
  4. Katrs dalībnieks drīkst iesniegt tikai vienu pieteikumu (sēriju vai projektu).
  5. Fotogrāfijām jāatbilst šādiem parametriem: augstas izšķirtspējas attēli, garākā mala no 2000 līdz 2500px, JPG, RGB, maksimāla kompresija. Ja tiek iesniegts video darbs, tad tas jāiesūta kā saite (links) uz konkrēto darbu, kur to var apskatīt.
  6. Faili jānosauc pēc jūsu vārda un uzvārda un attēla kārtas numura, piemēram, “anna_ozola_01.jpg”, “anna_ozola_02.jpg” utt.
  7. Dalībniekam kopā ar failiem arī jāiesniedz pieteikuma anketa, kas pieejama festivāla mājas lapā un kurā obligāti jānorāda savs vārds un uzvārds, dzimšanas gads, rezidences valsts, epasta adrese, sērijas nosaukums un īss sērijas apraksts, kā arī to, vai darbi pieejami arī drukātā veidā.
  8. Pieteikums jāiesūta izmantojot wetransfer.com programmu, pieteikumu adresējot opencall@rigaphotomonth.com. Ja tiek iesūtīts multimediju darbs (video vai instalācija), tad to var sūtīt pa taisno uz epastu.
  9. Ja dalībnieks vēlas iesniegt fotogrāmatu, tai līdz konkursa termiņa beigām jāsasniedz adresātu. Grāmatas adresēt – Rīgas Fotomēnesis, Brīvības 99-2, Rīga LV-1001. Pieteikumam jāpievieno anketa izprintētā veidā. Grāmatas netiks nosūtītas atpakaļ.
  10. Dalība konkursā ir 7 EUR, kas jāsamaksā caur PayPal ne vēlāk kā 12 stundu laikā pēc sava pieteikuma iesūtīšanas, apmaksu veicot caur festivāla mājas lapu.
  11. Pieteikumi, kas iesūtīti pēc termiņa beigām, neatbilst minētajiem parametriem vai par kuriem nav veikta samaksa, netiks ņemti vērā.
  12. Ar tiem konkursa uzvarētājiem, kuru darbi tiks izstādīti festivāla izstādēs, organizatori sazināsies individuāli, lai iegūtu augstas izšķirtspējas failus vai organizētu gatavo darbu transportēšanu. Rīgas Fotomēnesis patur tiesības noteikt darbu izstādīšanas veidu, tomēr darīs iespējamo, lai ņemtu vērā autora vēlmes. Ja darbus producē Rīgas Fotomēnesis, tie pēc izstādes tiek iznīcināti, ja vien starp festivāla organizatoriem un autoru nav notikusi cita vienošanās.
  13. Piedaloties konkursā, konkursa dalībnieks atļauj bez atlīdzības Rīgas Fotomēnesim izmantot darbus festivāla pasākumos, t.sk. festivāla mājas lapā un tā sociālajos tīklos. Dalībnieks arī atļauj bez atlīdzības Rīgas Fotomēnesim un ar to saistītajām trešajām personām izmantot iesūtītos darbus ar konkursu un festivālu saistītajos publicitātes materiālos.
  14. Jautājumu vai tehnisku kļūmju gadījumā, lūdzu, rakstiet opencall@rigaphotomonth.com