attachment file

Vanishing Point

28. maijs – 22. jūnijs

LMC Ofisa galerija

Jauno fotogrāfu Lauras Igoveņas (1991) un Ģirta Reinika (1987) izstāde Vanishing Point apkopo vairākus gadus uzkrātu materiālu. Tie ir meklējumi, kas atvērti skatītāja brīvai interpretācijai. Abu autoru tematiskais lauks ietver mežu nostūrus, debesu strēles, vientuļas pludmales un anonīmus cilvēkus, tomēr viņu gadījumā nevar runāt par kādu iepriekš definētu naratīvu, bet gan intuitīvu apkārtējās vides pieredzi un tās projicēšanu caur fotogrāfisku attēlu.

Piemeklētais tēlotājas ģeometrijas termins vanishing point jeb saplūšanas punkts sasaucas ar divu vienlaikus strādājošu fotogrāfu un dzīvesbiedru radošo darbību, kas kā vektori, skatīti perspektīvā, saskaras pie iedomātas horizonta līnijas. Tieši vērojums ļauj tiem saplūst, radot iespaidu par bēgšanas simulāciju – idejisku attālināšanos no reālā laika un telpas.

Laura Igoveņa (1991) beigusi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un šogad absolvē Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības apakšnozares bakalaura programmu, savukārt Ģirts Reiniks (1987) beidzis Latvijas Universitāti un ir grafikas dizainers. Paralēli tam, viņš nodarbojas ar mūzikas producēšanu un ir elektroniskās mūzikas platformas RIOT pasākumu organizators.
Izstādes kuratore: Elīna Sproģe

Atklāšana: 27. maijā plkst. 18:00
Ieeja bez maksas
P.-Pk. 12:00-18:00

Attēls: Laura Igoveņa, no sērijas Vanishing Point. 2015