attachment file

Nomaļus

31. maijs – 12. septembris

Vīna Studija

Latviešu fotogrāfa Reiņa Hofmaņa projekts ar nosaukumu Aside tapis iespaidojoties no ceļojuma uz Abu Dabi (Apvienotie Arābu Emirāti) 2015. gada sākumā. Šis brauciens ļāva atskārst, ka AAE ir valsts ar divam sejā. Kamēr mošejas, augstie debesskrāpji, ainaviskie parki ar palmām un jaunie lielceļi liek tai piedēvēt unikālu skaistumu, tās otra seja saglabājas labi noslēpta no tūristu un garāmgājēju acīm. Tās neredzamā daļa – pilnībā industrializēta teritorija ar darba nometnēm un matemātiski strukturētu dzīvojamo ēku kompleksiem. Arābu pasaulē valdošā monarhija nepievērš uzmanību etniskajam slānim, kas dzīvo ārpus pilsētas centra, kurā dzīvošanas izmaksas ir ārkārtīgi augstas.

Tuksnešainās ainavas atklāj kolektīvus strādnieku ikdienas dzīves simbolus, tos mākslinieks cenšas apskatīt savās fotogrāfijās.

Reinis Hofmanis (1985) beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu un studējis fotogrāfiju Hanoveres Lietišķo zinātņu un mākslas universitātē. Izstādēs piedalās kopš 2003. gada.

Atklāšana: 30. maijā plkst. 18:00
Ieeja bez maksas
P.-C. 11:00-24:00
Pk.-S. 11:00-01:00
Sv. 12:00-22:00